4 anledningar till att besöka tandläkaren regelbundet

27 september 2022 Helen Johansson

editorial

Gå på regelbundna tandläkarbesök

De flesta människor vet att de bör besöka tandläkaren regelbundet, men ibland kommer livet i vägen och tandläkarbesöken läggs på is. Det finns dock många goda skäl att se till att du träffar din tandläkare minst en gång var sjätte månad. Här är fyra av dem:

image

Förhindra allvarliga tillstånd

1. För att förebygga håligheter och tandförfall
Det främsta skälet till att besöka tandläkaren regelbundet är att förebygga hål och karies. Genom att ta bort plack och tandsten kan din tandläkare bidra till att minska risken för karies. Om du får ett hål är det viktigt att upptäcka det tidigt eftersom det kan förhindra att karies sprids till andra delar av tanden.

2. För att förebygga tandköttssjukdomar
Förutom att förebygga karies kan regelbundna tandläkarbesök också hjälpa till att förebygga tandköttssjukdomar. Tandköttssjukdom är en infektion i tandköttet som kan leda till tandförlust om den inte behandlas på rätt sätt. Tecken på tandköttssjukdom är bland annat rött, svullet eller ömt tandkött, blödning när man borstar eller använder tandtråd, tandkött som går tillbaka och ihållande dålig andedräkt.

3. För att upptäcka muncancer tidigt
Muncancer är en allvarlig sjukdom som drabbar tusentals människor varje år. Även om muncancer är vanligare hos personer över 40 år kan den uppstå i alla åldrar. Under ett rutinmässigt tandläkarbesök kommer din tandläkare att kontrollera om det finns tecken på muncancer, t.ex. sår, röda eller vita fläckar eller klumpar i munnen.

4. För att bevara din allmänna hälsa
Visste du att din munhälsa kan påverka din allmänna hälsa? Studier har visat att det finns en koppling mellan tandköttssjukdomar och hjärtsjukdomar, stroke, diabetes, luftvägssjukdomar och till och med demens. Genom att besöka tandläkaren regelbundet kan du bidra till att upprätthålla din allmänna hälsa och ditt välbefinnande.

Detta är bara några av de många skälen till varför du bör besöka din tandläkare regelbundet. Förutom att förebygga hål och tandköttssjukdomar kan regelbundna tandläkarbesök också bidra till att upptäcka muncancer tidigt och upprätthålla din allmänna hälsa. Så se till att boka in en tid hos din tandläkare Järfälla idag! Tack för att du läste!

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://allas-sport.se/

https://dinsport.se/

https://idrottsnytt.se/

https://sport-friskhet.se/

https://sport-idrott.se/

https://sportbloggaren.se/

https://sportlek.se/

https://sportochmotion.se/

https://sporttavlan.se/

https://sporttid.se/

https://sporttillbehör.se/

https://tidenssport.se/

Fler nyheter