Aktivt sommarlov på Stockholms ridskolor

22 juni 2019 jonas olsson
Aktivt sommarlov på Stockholms ridskolor

Ridskoleterminen närmar sig sitt slut och hästarna ska få vila upp sig på ett välbehövligt bete över sommaren. De flesta ridskolor i Stockholm har ingen daglig verksamhet sommartid. Ibland åker hästarna iväg utanför länet där det finns tillgång till större beten så att alla hästar kan gå tillsammans. En del ridskolor äger stora marker själva och kan ha hästarna kvar i närheten av stallet. Oavsett vilket erbjuder många ridskolor en del aktiviteter för barn och ungdomar även sommartid, så det finns ingen anledning att deppa ihop!

 

 

Ridläger är populära

Ett ridläger är så mycket mer än bara ridningen. Man får nya kompisar, man kanske kan få bada med hästar och grilla marshmallows. Oftast får man sin egen häst att ta hand om under lägervistelsen. Man är ansvarig, tillsammans med personalen, för att ens häst får vatten och kraftfoder, blir borstad och skyddad mot mygg och insekter. Det är en perfekt chans att få känna på hur det är att ha sin alldeles egna häst. Ridlägren är allt från ett par dagar långa upp till en vecka. Det är lite olika om man sover över i närheten av stallet eller om man bara kommer till stallet dagtid, ett så kallat dagridläger. En ridskola i Stockholm som erbjuder just dagridläger är Swartlings ridskola. Där får man bland annat möjlighet att träna vidare på ponnyryttarmärken, leka och umgås med sin ponny. Man kan även få prova att hoppa lite låga hinder för de som kommit så långt i sin ridning.

 

Tävlingssäsong

I slutet av ridlägervistelsen anordnas ofta en uppvisning eller tävling. Då kan familj och vänner få komma och titta som en fin avslutning på lägervistelsen. Sommaren är också säsong för många tävlingar. De flesta ridskolor i Stockholm arrangerar flertalet tävlingar under somrarna, både på klubb- och distriktsnivå. Hoppning och dressyr är de vanligaste grenarna. Vissa ridskolor arrangerar även tävlingar i terräng- och distansritt.

Fler nyheter