Bli kvitt dina rygg- och nackbesvär

19 november 2019 Lily Hansen
Bli kvitt dina rygg- och nackbesvär

Besvär med rygg och nacke kan yttra sig på en hel del otrevliga sätt, och kan påverka livskvaliteten ganska rejält faktiskt. Huvudvärk, ischias, yrsel och ryggskott är vanliga åkommor som går att koppla till stela eller onda muskler i såväl bröstrygg och rygg, som nacke och skuldror. Träning, rörelse, massage och eventuellt ett bra liniment är vanliga och beprövade tips för att få bukt med problemen – men ibland krävs det mer än så. För vissa individer leder stela muskler till låsningar och snedhet i skelettstrukturerna, vilket i sin tur såklart leder till ännu mer värk och stelhet. I dessa fall kan en kiropraktor ofta vara till stor hjälp.

 

Kiropraktor – inte kotknackare

Har man aldrig varit hos en kiropraktor tidigare kan det kännas lite läskigt och nervöst. Många har ofta hört uttrycket “kotknackare” och ser framför sig makabra behandlingar som gör väldigt ont. Så är naturligtvis inte fallet, och man behöver inte känna sig orolig över att ta kontakt med en kiropraktor. Kiropraktiska behandlingar syftar till att korrigera låsningar och eventuella snedställningar, samt att mjuka upp stela och ömma muskler och leder. Plågas man av mycket smärta kan behandlingen naturligtvis kännas lite, men efteråt släpper ofta mycket av den smärtan man haft och det brukar lätta rejält. 

 

 

Hitta en kiropraktor du trivs med

Precis som med läkare, tandläkare, frisörer och personliga tränare – gäller det att hitta en kiropraktor som man klickar med och känner sig bekväm med. Det är viktigt att du känner dig förstådd och att kiropraktorn anpassar och utformar behandlingen utifrån just dina unika besvär och förutsättningar. Lyckligtvis finns det ganska gott om duktiga kiropraktorer och mottagningar runt om i landet att välja mellan. Genom en snabb sökning på nätet hittar du enkelt en professionell klinik nära dig – oavsett om du söker en kiropraktor i Borås, Stockholm, Kiruna eller kanske på västkusten. 

 

Fler nyheter