Blommor och gröna växter

21 november 2019 Lily Hansen
Blommor och gröna växter

Har du gröna fingrar eller vill du lära dig mer om växter så kan det vara värt att besöka en blomsterhandel eller blomsterträdgård. Där kan du få värdefulla tips på hur du ska sköta dina växter och även vilka växter är bra att starta med. Om du inte har så mycket kunskap om växter så är det bra att börja med lättskötta växter. Det är lite skillnad på en blomsterhandel och blomsterträdgård. En blomsterhandel brukar ha mer snittblommor och olika arrangemang av blommor. Medan på en blomsterträdgård lägger mer fokus på plantering av växter och det finns mer växter till din trädgård som träd och buskar.

 

Klassiska buketter och krukväxter

På en blomsterhandel kan du få hjälp med att binda vackra buketter till bröllop eller varför inte bara överraska din kärlek med en vacker bukett. Du finner också en god variation av krukväxter och även örter kan finnas. Örter är både gott och har olika läkande egenskaper som är fantastiskt för dig. Till exempel så har timjan en god läkande effekt vid förkylning eller varför inte äta lite extra persilja om du behöver få i dig mer järn. Är du intresserad av att inhandla nya växter så finns det en blomsterhandel i Ronneby om du bor i det området.

Exotiska växter

Det går att odla exotiska växter i Sverige som till exempel bananplanta eller palmträd. Har du varit utomlands och sett en bananplanta så kan det vara kul att prova att odla det hemma. Och det är möjligt om du har ett stort växthus eller orangeri där hemma. En bananplanta kan bli hög och behöver mycket utrymme. Visst vore det fantastisk att få lite djungelkänsla hemma i sitt växthus. Om man har ett rejält växthus så kan man också inreda det med en fikahörna. Då kan man sitta där och njuta av en kopp kaffe i “djungeln”.

Fler nyheter