Där skåpet ska stå

20 maj 2019 jonas olsson
Där skåpet ska stå

Har du köpt ett nytt skåp eller en ny soffa, men insett alltför sent att de otympliga möblerna inte går in i trapphuset på din bostad? Saknar du dessutom hiss, eller är den existerande hissen på tok för trång? De kan vara läge att skaffa lyfthjälp. Med hjälp av en lyftkran kan det var möjligt att få in det omöjliga skåpet och den oformliga soffan genom till exempel ett fönster eller en balkongdörr, även om du bor flera våningar upp. Till och med riktigt tunga möbler lyfts normalt utan större problem, så att du trots allt kan få den inredning du vill ha.

 

Alla kranar har sitt jobb

Det finns många olika kranar att hyra. Den vanligaste kranen man oftast ser vid stora byggarbetsplatser är en så kallad tornkran. Tornkranen klarar de allra tyngsta lyften, när täta cementblock och grundstrukturer ska lyftas. Vid enklare och lättare lyft vid bostadsområden, där kranen inte är tänkt att stanna särskilt länge, är tornkranar lite bökiga och svåra att ge plats åt. Vid såna tillfällen används istället ofta en mindre typ av kran, en så kallad mobilkran. Mobilkranarna är just som namnet antyder mobila, då själva kranen är fastmonterad på en typ av lastbil.

Lägg ditt lyft i proffsens trygga händer

När du hyr din kran är det självklart viktigt att du också anlitar personal som kan utföra själva lyftarbetet med kranen. Det räcker inte med körkort för att hantera en lyftkran, utan det krävs speciell utbildning. Det finns pålitliga företag som leasar ut både mobilkranar i Stockholm och skicklig personal, som ser till att dina lyftjobb blir utförda på rätt sätt och med stor säkerhet. Företagen som hyr ut sina kranar står ofta för planering och riskhantering vid varje lyft, så att du som kund kan känna dig lugn och avslappnad medan jobbet utförs.

Fler nyheter