Den perfekta restaurangen för köttälskaren

25 oktober 2019 patrick pettersson
Den perfekta restaurangen för köttälskaren

Ett steakhouse är verkligen den perfekta restaurangen för köttälskaren! På ett steakhouse är man nämligen specialister på biffar och kotletter. Är du inte så förtjust i just biff och kotlett? Inga problem! På de allra flesta moderna steakhouse serveras även fågel, revben, kalv samt fisk och skaldjur. Vad sägs om entrecôte med vitlök eller helgrillad biff? Eller varför inte en mix grill där du får njuta av lite av varje?  Bor du i stockholmstrakten finns det ett klassiskt steakhouse i Huddinge centrum med alla tänkbara kötträtter. Varför inte låta dig frestas av menyn på deras hemsida: https://www.steakhousehuddinge.se/

 

 

Hur vill du ha ditt kött? 

 

Du har kanske hört hur vissa förståsigpåare hävdar att allt över medium rare är att förstöra köttet? Lyssna inte på dem! Hur man vill ha sitt kött är naturligtvis högst individuellt. Här finns inga rätt eller fel. Men vad betyder då egentligen medium rare? Rare, medium och well done, eller blodig, medium och välstekt som vi brukar säga på svenska, är de tre vanligaste stekgraderna som används vid tillagning av lamm-, kalv- och nötkött. Stekgraden talar om hur länge köttet skall grillas eller stekas och till vilken temperatur. 

 

Rare, medium eller well done?

 

Rare betyder att köttet är mjukt och ordentligt rött i mitten, ibland kan det också blöda lite. Medium betyder att köttet är fastare, rosa i mitten och lite mer stekt på kanterna. Well done, eller välstekt, betyder att köttet är gråbrunt rakt igenom och mycket fast. Medium rare innebär med andra ord att köttet har en stekgrad någonstans mellan blodig och medium. En perfekt medium rare är varmt röd i mitten och något fastare än en blodig biff. Många föredrar mediumstekt på restaurang, då de menar att detta bevarar saftigheten i köttet samtidigt som det känns som att det är ordentligt tillagat. 

Fler nyheter