En exotisk pärla nära hotell i Dalarna

02 juni 2022 Mikael Barani

editorial

Nu när vi äntligen har tagit oss fram till juni månad börjar det kännas som att sommaren på allvar är här. Även om det är en bit kvar till värmen i juli så börjar temperaturen så smått ligga rätt stabilt över 20 grader om dagarna. Det är obeskrivligt skönt att sitta och gotta sig i solens strålar medan man svalkar sig med något kallt i handen.
Kanske är det till och med några som redan har tagit sommarens första dopp och känt det ännu lite för svala vattnet i någon av våra många sjöar eller ute vid havet.

Vid Siljans strand

Nackdelen med den korta sommaren i Sverige är förstås att alla kommer att trängas på samma ytor – samtidigt. Än finns det dock tid för att slå de stora massorna och hinna vara själv ute på smultronställena i Sverige.
Varför inte passa på att ta en tur till Tällberg och ta in på hotell i Dalarna. Här, vid lugnets och stillhetens Siljan, kan du fortfarande få ha denna unika plats för dig själv. Att själv få vandra omkring i denna miljö är verkligen vardagslyxens vardagslyx – för det finns något speciellt med denna del av Sverige.

spa

Faktum är att det nästan vilar något exotiskt över Tällberg. Här finns ett tempo som man inte finner i de södra delarna av Sverige. Allting saktar på något sätt ned när man blickar ut över vattnet och ser den lätt kuperade terrängen bölja fram runt Siljan.
Det är som sagt en unik plats som alla bör besöka, minst en gång i livet.

Nu är det som sagt också bäst att passa på innan alla andra hittar denna och andra pärlor i Sverige. Lyckas man ta sig iväg, gärna mitt i veckan och på dagtid, är det många platser som plötsligt blir väldigt lugna och tillgängliga för den som söker stillhet.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://lifestylebloggar.se/

https://livsstilsbloggar.se/

https://lifenewz.se/

https://bramotion.se/

https://friskhetsbloggen.se/

https://godmotion.se/

https://kondi-bloggen.se/

https://lev-livet.se/

https://lev-sunt.se/

https://motionera-mera.se/

https://sundhetsbloggen.se/

https://sundhetstips.se/

Fler nyheter