Ge dig själv möjligheten att bli den bästa bilförare du kan bli

13 juli 2019 jonas olsson
Ge dig själv möjligheten att bli den bästa bilförare du kan bli

Det finns mängder av situationer i trafiken som kan skapa livsfara. Detta gäller både för dig som förare och dina medtrafikanter. Genom att vara uppmärksam på vad som händer och agera därefter kan du undvika många av dem. Men när temperaturen plötsligt faller och det blir halt räcker det inte att vara på sin vakt som förare. Då gäller det att vara förberedd på hur man ska agera när bilen plötsligt inte längre uppför sig som den brukar på grund av underlaget. Att utbildas på halkbana är ett utmärkt sätt att ge sig själv de bästa förutsättningarna att klara av svåra situationer med halt underlag.

 

 

En del av körkortsutbildningen

 

För den som tar körkort ingår en dag på halkbanan som en obligatorisk del av utbildningen. Detta är en så kallad riskutbildning. Utbildningen på halkbanan innehåller såväl teori som praktik. På teoridelen får körkortseleven förberedande information om hur en bil agerar när det är halt väglag. De får också reda på vad detta innebär för föraren när det gäller krav på reaktionsförmåga och säkerhetsmarginaler. På https://www.norrahalkbanan.se/ kan man under teoripasset dessutom få prova på hur det känns att krocka i låg hastighet och ta sig ur en bil som har vält. Efter teorin får eleven omsätta kunskaperna i praktiken och själv prova att köra på det hala underlaget.

 

Både viktigt och roligt

 

Bara för att man redan har sitt körkort innebär det inte att man inte behöver träna på halkkörning under säkra former. Kunskap är en färskvara och att fräscha upp sina kunskaper kan vara livsavgörande för alla som kör bil eller andra motorfordon. Att träna på halkbana är inte bara en bra erfarenhet utan också riktigt roligt och tankeväckande! Att boka in kompisgänget eller företagets medarbetare på halkbana är bra sätt att kombinera nytta med nöje. Detta är något som erbjuds som event i Skellefteå.

Fler nyheter