Intresse för helhet

01 augusti 2020 william eriksson

På senare år har man inom många områden gått mer och mer ifrån att punkt-behandla problem med kropp eller själ och istället se till helheten. Vid behandling av en sjukdom kan man inte bara se till eventuella operationer eller medicinering, utan man ser även över hur patienten äter, sover och mår psykiskt. Undersökningar har visat att en ökad stressnivå inte bara gör att man mår dåligt psykiskt utan även fysiskt. Man behöver därför behandla alla delar för ett gott resultat. Behandlingar som exempelvis tantramassage är en av de behandlingar där man tar hänsyn till helhetskonceptet. Det skapar således en hälsoeffekt på alla plan.  

 

En avslappnande behandling  

Hårda tummar som trycker på ömma punkter samt stretching av stela leder och muskler så att det känns som om de ska gå av, Det är vanliga behandlingar vid smärtor och blockeringar. Men nu finns det hjälp att få där man istället kan slappna av till fullo. Under en tantramassage är det meningen att patienten ska vara fullkomligt avslappnad och njuta av en behandling som ändå ger om möjligt mer effekt än den traditionella massagen. Det är ett resultat som man uppnår genom att se till just den helhet som både läkare och psykologer idag förespråkar.  

 

 

Hur man utbildas

Om man vill börja arbeta med tantramassage i Göteborg så finns det flera olika vägar som man kan gå. Det finns utbildningar på kortare eller längre avstånd. Vilken man sedan väljer beror dels på vilken bakgrund man har, men även på vilka resurser och hur mycket tid man har att lägga på utbildningen. De punkter som man poängterar under utbildningen är vikten av att inte enbart utföra en god behandling utan också att patienten ska hamna i rätt sinnesstämning och även förstå hur de ska agera efter behandlingen. Det är exempelvis viktigt att efter behandlingen åka hem och ha en lugn kväll. 

Fler nyheter