Investera i bra fönster

19 februari 2019 Jenny Olsson
Investera i bra fönster

 

Dragiga fönster vill ingen ha i sitt hus. När man ska välja fönster till sitt nya hus ska man välja fönster med omsorg och göra det rätt från början. Man ska se till att välja fönster med låga U-värden som är energieffektiva. Om man inte väljer fönster av bra kvalitet så kan elräkningen skjuta iväg och man får dessutom en sämre inomhuskomfort, där det lätt blir kallt under vinterhalvåret och dessutom alldeles för varmt under sommarmånaderna. Antal fönster i ett nybyggt hus ska man inte snåla med. Fönstren släpper in det naturliga ljuset och med för få fönster kan rummen lätt bli väldigt mörka under större delen av året. 

Om man har ett äldre hus kan det vara bra idé att se över om fönstren behöver bytas efter en tid. Även om det är en investering just då så sparar man på sikt pengar genom att värmen stannar kvar i huset istället för att smita ut genom dragiga fönster. Ett fönsterbyte kan också förhöja estetiken. Snygga fönster gör mycket för helheten, på både in- och utsida av huset. 

 

Hos Termofönster hittar man ett stort urval av fönster. Här finns bland annat aluminiumfönster till bra priser. Aluminiumfönstren har många fördelar. Bland annat så har de låga U-värden och är vinetrisolerade och energieffektiva. De är underhållsfria och tål ett tufft nordiskt klimat. Aluminiumfönstren finns både som inåt- och utåtgående och har också en anti-imma funktion som minimerar risken för utvändig kondens. 
Aluminiumfönstren står också emot sommarens hetta om man beställer dem med värmedämpande glas. Om man inte använder sådant glas för fönster i söderläge kan det bli väldigt varmt i rummet och det blir ingen bra inomhuskomfort. Heta sommardagar hjälper det inte att öppna fönstret och vädra och då är det svårt om fönstret släpper in för mycket av solens varma strålar. 

 

Fler nyheter