Investera i hudvård som gör skillnad

14 december 2020 Cecilia Olsson

För den som vill ha len och välmående hud är en bra hudvårdsrutin något att satsa på. Huden behöver rengöras och återfuktas för att hålla sig fräsch och fin, men du behöver inte fylla hela badrumsskåpet med produkter med olika syror och egenskaper. Huden mår egentligen bäst av så få produkter som möjligt, det allra bästa är därför att investera i några få, men riktgt bra produkter, som har just de egenskaper din hy eftersöker.

Hjälp huden på traven med extra återfuktning 

För den som till exempel har torr hud är det bra att undvika rengöring på morgonen eftersom det tar bort hudens naturliga skydd mot väder och vind. Se istället till att göra en noggrann rengöring på kvällen med en produkt som är anpassad för torr hy och var väldigt noga med att återfukta. Det kan till exempel vara en god idé att lägga på en nattkräm som tillför extra fukt, eller varför inte en nattmask som verkligen ger huden en fuktboost. 

Punktmarkera med effektiva ingredienser  

För den som har en hy med vissa problemområden kan det vara klokt att rikta in sig på några produkter med aktiva ingredienser. Det finns olika produkter att välja mellan beroende på om det handlar om ojämn hudton, acne, rynkor eller andra besvär. Precis som för torr hud är det viktigt att rengöra ansiktet dagligen och återfukta.

Fet hy behöver också fukt

Personer med fet hy kan ibland undvika att återfukta huden, det är dock ingen bra idé eftersom huden då kan försvara sig genom att producera ännu mer fett. Se istället till att välja återfuktande produkter som passar hudtypen. Det är som sagt klokt att investera i några riktigt bra produkter istället för att fylla skåpet med allt möjligt. I Sephoras sortiment hittar du produkter av hög kvalitet som är bra element i effektiv hudvård

Fler nyheter