Kattpensionat är ett bra val

13 juli 2019 jonas olsson
Kattpensionat är ett bra val

Ska du resa bort någonstans dit du inte kan ta med din katt? Det händer ju då och då. Kanske har du planerat att lämna katten hos en släkting eller be grannen mata den medan du är borta. Om du har det snålt med pengar kanske det är det bästa valet, men om du kan borde du definitivt undersöka möjligheten att lämna katten på ett riktigt kattpensionat istället. Där blir den professionellt omhändertagen, och du kan lita på att den får allt den behöver. 

 

Ett tryggt hem

Alla har vi hört skräckhistorierna om folk som lämnat sina husdjur i grannars eller bekantas omvårdnad och hittat dem sjuka eller döda när de kom tillbaks hem. Genom att lämna din katt på ett kattpensionat kan du vara säker på att din katt tas hand om medan du är borta och mår bra när du kommer hem. Katten får mat och ett trevligt hem, och du får en stressfri resa. Dessutom kanske din katt möter några nya kompisar där!

Att tänka på

Dock finns det ett par saker man bör tänka på innan man lämnar sin katt på ett pensionat – eller, närmare bestämt, innan man väljer vilket pensionat man ska lämna den på. Tyvärr finns det många dåliga kattpensionat som inte alls lever upp till det de förväntas göra, så undersök noggrant innan du gör ditt val. Kolla bland annat på recensioner kattpensionatet fått av tidigare kunder och pensionatets egna inlägg på sociala medier. Se också till att pensionatet kan möta alla din katts behov – till exempel bör de kunna erbjuda din katt ett säkert ställe att vara ensam på och de bör inte tvinga katterna att vara tillsammans. Om kattpensionatet drivs av personer som själva äger katt är detta också en bonus. Ett exempel på ett kattpensionat i Stockholm som fyller alla dessa krav är Norra Stockholm Katt&Hund.

Fler nyheter