Klockren klockreparation

29 juli 2020 jonas olsson

Äger du en fin klocka som behöver repareras? Då behöver du inte oroa dig. Även om allt färre människor väljer att bära en klocka idag så har inte yrket urmakare blivit omodernt. Med andra ord finns det gott om duktiga klockkännare vars erfarenhet, kunskap och tålamod kan vara till stor hjälp oavsett vilken reparationsservice just du är i behov av. Klockreparation kan variera i storlek och svårighetsgrad beroende på skadan.  Dessa två faktorer bestämmer även priset på reparationen.

 

Yrket urmakare

Att urmakeri är ett gammalt yrke är det ingen tvekan om. Men dess blomstertid skedde under 1800-talet i städer som Paris och London. Urmakarna var inte bara duktiga på att genomföra förstklassiga klockreparationer utan de var finsmakarna som gav råd åt prinsar, prinsessor, grevar, grevinnor om hur deras ur bör se ut för att kunna ”tävla” med de andra kungligheterna. Ludvig XVI och Marie- Antoinette av Frankrike, den brittiske kungen Georg III, tsar Alexander I av Ryssland var bara några av de stora namnen under 1800-talet som intresserade sig av urmakarnas uppfinningar och tips.

 

 

Har digitaliseringen tagit bort klockan från världskartan?

Digitaliseringen har inneburit en hel del förändringar i vårt liv. Vissa av de ses som förbättringar medan andra inte riktigt upplevs som sådana. Den nya teknologin har inneburit att många väljer att inte längre ha en klocka på sig, de tittar istället gärna på sin mobil när de vill veta vad klockan är. Även om det mer eller mindre känns som att klockan är passé så anses den fortfarande vara ett klassiskt och elegant hantverk vars utseende och värde gör den till en passande accessoar. Att investera i ett högkvalitativt armbandsur är också en investering i den egna stilen och kan lätt höja ens självförtroende. Dessutom finns det gott om duktiga urmakare som kan ge bra servicevillkor och erbjuda en perfekt klockreparation vid behov. 

Fler nyheter