LED downlights ger god allmänbelysning i hela hemmet

16 september 2021 Cecilia Olsson

Allmänbelysningen i ett rum är viktig för att man snabbt ska kunna få en god överblick av utrymmet. Belysning som på ett effektivt sätt kan åstadkomma detta är till exempel taklampa, plafond eller downlights som sprider ljus över rummet. En downlight är en slags infälld lampa som ger väldigt bra allmänbelysning i ett rum. Genom att kombinera downlights med en plafond eller nedhängande taklampa kan man skapa snygg dynamik i hemmets belysning. 

Bra belysning i alla rum

Förutom att downlights ger god allmän belysning så finns det även de som går att dimma, vilket gör dem väldigt användbara eftersom det kan ge ett spann från starkt till mjukt ljus. Svagt lysande downlights i kombination med en snygg taklampa är perfekt i hallen. Med dimmer installerat så går det dock snabbt att tända upp hallen om behovet skulle uppstå. Även i köket gör de sig riktigt bra tillsammans med funktionsbelysning som ger extra ljus på arbetsbänkar och matbord.

Downlights är också väldigt snygga att placera i badrum eller på altanen. Ska du placera lamporna i badrummet eller utomhus så är det dock viktigt att välja downlights som är anpassade för just detta eftersom de bland annat måste klara av fukt. 

Välj LED och få energieffektiv belysning

Fördelen med downlights i LED är att de är energieffektiva och har lång livslängd. LED förbrukar betydligt mindre energi jämfört med ”klassiska” lampor och de kan hålla i tiotals år, något som är bra för både planeten och plånboken. LED downlights genererar inte heller värme såsom andra lampor gör, vilket innebär att de är ett extra tryggt val när det handlar om lampor som är infällda i taket. På ledmegastore.se hittar man ett brett utbud av LED dowlights för hela hemmet, oavsett om de ska installeras i köket, hallen, ett våtrum, utomhus eller någon annanstans i bostaden. 

Fler nyheter