Migränspecialisten i Stockholm ger patienter hopp

19 april 2021 patrick pettersson

Att bli begränsad i sin vardag är inte alls roligt. Ibland är det enkla saker man kan göra något åt, andra gånger funkar det bara inte. Att ha migrän är inget man önskar sin värsta ovän. I stället för att raskt och piggt ta tag i dagens vedermödor så ligger man i ett mörkt rum och försöker kurera anfallet. 

Migränanfall kan man få av många olika anledningar. En del får migrän av stress, andra av livsmedel. Vilken typ av migrän man än har så är det ändå jobbigt med anfallen.

Huskurer mot migrän

Även om man tar tabletter är det inte alltid de hjälper. De gångerna försöker man googla fram huskurer på nätet i hopp om bättring. Kyla och värme, migränmusik på Spotify, koffein, salta snacks eller en hårt virad sjal runt huvudet är några av huskurerna man kan hitta på internet.

Många lider i tysthet av detta problem som är välkänt av många. Det är en av de vanligaste sjukdomarna i världen som, på grund av den frånvaro den ger, kan påverka den globala ekonomin stort. Det finns dock hjälp att få för att minska, eller kanske till och med få bort, migränanfallen och öka livskvaliteten.

Medicinska botemedel mot migränanfall

https://www.medelixirclinic.se/ är en migränspecialist i Stockholm som hjälper patienter med svår migrän. Det är bra att ha utdrag ur sjukjournalen eller en egenhändigt skriven huvudvärksdagbok när man söker hjälp. Då kan man lättare resonera fram vilken behandling man kan göra för att mildra anfallen och kanske ta bort dem.

En av de migränförebyggande metoderna som finns kan låta fåfängt. Behandlingen går ut på att injicera botox som migränförebyggande kur. Botoxinjektionerna fylls på efter hand och har effekt i cirka 3 månader. En kontinuerlig påfyllning bygger upp effekten gradvis. Efter 4 behandlingar har cirka 80% av behandlade patienter halverat sina migränanfall. 

Fler nyheter