När du är på jakt efter nye fönster

25 oktober 2021 patrick pettersson

Var ska man leta för att hitta ett bra urval av fönster? I många fall så finns lösningen bara ett klick bort. Det finns några saker som är bra att tänka på när du planerar att skaffa nye fönster. Självklart vill man att de fönster man ska investera i är av bra kvalité utan att vara för dyra. Det bästa är att kunna hitta en kompromiss mellan pris och kvalité. Att leta i en webshop är oftast det enklaste alternativet. 

Det viktigaste är dock att veta vilken typ av fönster du är ute efter. Ska det vara spröjsade, fasta eller sidohängda? Det finns en stor mängd att välja mellan. Om det är så att du redan vet vilken typ av fönster som passar ditt befintliga hem blir det ju enkelt. Håller ni på att bygga nytt? Då kan det vara läge att fundera över vad som passar bäst. Det är svårt att säga vad som generellt är de mest populära fönstren, eftersom mycket kan bero på stilen på huset.

 

Gör din research 

Du ska helst kolla efter CE- märkta produkter när det gäller nya fönster. Att din leverantör även har snabb och pålitlig leverans är såklart också ett plus. Kan de erbjuda service hela vägen från beställning till installation så är det berömvärt. Hur lång garanti ska de kunna erbjuda? Tio års garanti är absolut inget orimligt krav från dig som kund. 

En fördel med måttbeställning

Ibland tar man möjligheten att måttbeställa fönster för givet. Det är faktiskt inte något som alla leverantörer kan erbjuda. Därför ska man se det som en stor fördel om det går att specialbeställa efter egna mått om behovet finns. När du hittat en leverantör som har ovan nämnda önskemål checkade på din lista så är det bara att tuta och köra. Och njut av dina nya fönster.

Fler nyheter