När lastbilen behöver lagas

30 april 2019 jonas olsson
När lastbilen behöver lagas

Om du driver en verkstad eller ett åkeri och ett av era fordon går sönder så är det kanske lockande att försöka laga felet själv. Ni har händig personal som gillar att hugga i och som gärna vill lösa problemen direkt när de uppstår. Tanken är god och den lösningsfokuserade inställningen kan ni klappa er på axeln för. Men med den tekniska utvecklingen som ständig går framåt så utvecklas även fordonens teknik. Det gör det allt svårare för någon utan specialiserad utbildning att ha koll på vad som gäller vid reparationer trots att man kanske har rätt lastbils delar för arbetet.

 

Risker med att försöka själv

En felaktigt reparation kanske synbart fixar till problemet och gör att ni är ute och rullar på vägarna igen. Men en felkoppling, felmontering av en lasbils del eller liknande kanske orsakar en belastning i systemet eller för motorn. Konsekvenserna kan visa sig först långt senare och helt andra problem uppstår utan att ni är beredda på det. Det kan i värsta fall orsaka incidenter som sätter er chaufförs liv och hälsa på spel. För att inte tala om de risker som medtrafikanter ute på vägarna utsätts för i händelse av ett fordonsfel.

 

Rätt hjälp från början

Utan rätt kunskap kan den hemmagjorda reparationen rent av skapa ett resultat som strider mot lagar och bestämmelser om säkerhet. Även om det inte skulle bli något större fel på grund av reparationen så kan det kännas onödigt att först klicka hem reservdelar över internet, lägga ner tid på att montera dem för att sedan inse att det inte var rätt lösning. Då behöver ni ändå lämna in fordonet till en professionell aktör. Kostnaden för den reparationen kan därmed dubblas. Att först försöka lösa problemet själv men sedan låta någon annan göra det, blir en onödigt kostsam historia både i tid och pengar. Kontakta istället en seriös aktör, till exempel här där du även kan köpa lastbils delar i jönköping. Då får du rätt service på lastbilen från början och kan tryggt sätta dig bakom ratten.

Fler nyheter