Nyfikenhet och upptäckarlust inom design

12 december 2019 jonas olsson
Nyfikenhet och upptäckarlust inom design

Den italienska belysningsfirman Flos startades redan 1962 och har ända sedan starten varit pionjärer inom sitt område. Till skillnad mot de flesta andra designers så valde man redan från början att gå utanför det normala och skapa lampor i andra material än vad som var gjort tidigare. De två grundarna, Dino Gavina och Cesare Gassina, började tidigt samarbeta med andra designers, vilket har bidragit till den mångfald av material och frihet i utformning som har blivit Flos kännetecken. För ibland gör fler kockar en bättre soppa.

 

 

Modernt företag

 

Flos har redan från starten varit innovativa och det är något som de fortsatt att vara inom alla områden. Belysningsfirman är inte enbart skapare av innovativa lampor utan finns även i framkant när det gäller digitala lösningar, som det placeringsverktyg som finns på hemsidan. Ett verktyg där man hemifrån i lugn och ro kan planera och skapa den belysning som man önskar innan man gör en beställning. En smidig, snygg och mycket elegant lösning som Flos i stort sett är ensamma om i branschen.

 

Belysning av heliga platser

 

 

När man ska belysa olika rum så handlar det inte bara om ljusstyrka utan om placering och att passande smälta in eller sticka ut. Flos lampor fyller behovet av belysning i hem, på hotell, museer, kontor, i kyrkor och andra heliga platser. Varje plats har sitt behov av att möbler, ljusstyrka och belysningspunkter ska förhöja känslan av var man är. Det är förhållandevis enkelt att installera belysning i ett hem, men hur gör man på speciella platser där ljuset ska finns men inte sticka ut. Flos designerteam tar sin uppgift på fullaste allvar och arbetar nära kunden för att tillsammans skapa det bästa resultatet. När man väljer belysning från Flos så väljer man inte bara lampa utan man kan även få hjälp med idéer gällande hela installationen.

Fler nyheter