På väg mot grannen i söder

03 september 2019 Mikael Barani
På väg mot grannen i söder

På en road-trip ned mot Danmark kan allt hända. Speciellt om ens avreseort stavas ”norra Norrland”.
Vägarna nedåt är långa och slingriga och det är verkligen ett äventyr att se vårt avlånga land genom bilrutan. Från det bergiga norr till söderns platta slätter. Naturligtvis passar man på att stanna till längs vägen och insupa landskapet utanför bilen. Att bara köra non-stop är verkligen slöseri på upplevelse.

För att inte tala om slöseri på en, eller flera, goda koppar kaffe.

För visst är det trevligt att sträcka på benen tillsammans med sitt resesällskap och njuta av en varm kopp java. Faktiskt skulle man kalla detta för en av livets stora belöningar – förtäring efter en ansträngning. Trots att det ”bara” handlar om att köra bil.
Ligger tält, liggunderlag och sovsäckar med i bagaget så kan road-trippen bli ett riktigt äventyr. Svänger man av småvägarna och letar sig ut i ”vildmarken” så kan man hitta fantastiska platser att spendera natten på.
Vi har många sjöar i Sverige, och det är smått spektakulärt att se solen försvinna ned bland trädtopparna en sensommarkväll.

Men visst innebär en resa också utmaningar. Allt möjligt kan hända under färden, till exempel bilproblem.
Har man kommit så långt som till Malmö och upptäcker att bilen behöver lite kärlek, då är det bara att svänga in på RM Bil & Motor. Denna bilverkstad ligger i Limhamn och grejar biffen om man får strul med fordonet.
Varför inte passa på att ta ytterligare en kopp kaffe medan du väntar? Det är ju inte som att man kan få nog av denna mörka brygd.

Sedan är det bara att rulla vidare över bron, till danernas land, och upptäcka allt som finns där. Naturligtvis ska du passa på att trycka en och annan rød pølse medan du hälsar på hos grannen i söder. Det hör till sakernas ordning.

 

Fler nyheter