Professionell besiktning av träd i Skåne

28 februari 2022 william eriksson

editorial

De flesta träd mår bra av att beskäras men det måste göras på rätt sätt och vid rätt tidpunkt. Risken är annars att beskärningen göra mer skada än nytta. Fruktträd som beskärs på fel sätt kan tappa kraft vilket gör att de inte bär så mycket frukt. En felaktig beskärning kan också göra att träd blir försvagade, sjuka eller får röta. Men också att de faktiskt dör. Vet man inte hur man bäst beskär träd bör man ta hjälp av en riktig arborist.

Tidpunkten för trädbeskärning i Skåne varierar för olika typer av träd. Äppel- och päronträd ska exempelvis beskäras på senvinter då temperaturen är varmare än tio minusgrader och innan saven stiger. Beskär man träden för sent kommer saven sippra ur träden som då kan förblöda. Stenfrukt som plommonträd och körsbärsträd ska man däremot beskära under juli, augusti eller september. Detta eftersom olika svampsjukdomar och röta lättare får fäste om man beskär träden på våren.

 

trädbeskärning Skåne

 

Nyttja rutavdraget på trädbeskärning och trädfällning

Vill man ha hjälp med trädbeskärning och trädbesiktning i Skåne ska man kontakta en arborist. De flesta arborister åtar sig uppdrag både från privatpersoner, kommuner och företag. Som privatperson kan man till och med använda sig av rutavdraget när man anlitar en arborist. Men priserna mellan olika arborister kan variera varför det kan löna sig att först ta in offerter från olika arboristföretag och jämföra. Man kan även passa på att få hjälp av arboristen med andra trädtjänster för att slippa anlita dem många gånger.

Förutom trädbesiktning och trädbeskärning brukar man också kunna få hjälp med att frakta bort det avverkade materialet. Dessutom kan arborister också hjälpa till med att ställa diagnos på sjuka träd. I känsliga miljöer där det rör sig mycket människor kan de utföra trädfällning i sektioner. Här är ett exempel på en arborist i Skåne; https://www.aliasarborist.se/traedbesiktning/traedbesiktning-skane.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://b2bblogg.se/

https://bizzbloggar.se/

https://b2bnewz.se/

https://b2bnytt.se/

https://biz2biz.se/

https://bizbiz.se/

https://biztips.se/

https://business-bloggen.se/

https://handelsbloggen.se/

https://svensk-b2b.se/

https://svenska-verksamheter.se/

https://verksamhetsbloggen.se/

Fler nyheter