Service och underhåll av pumpar i Örebro

24 maj 2021 william eriksson

Bor du i Örebro och har en värmepump som inte fungerar som den ska? Eller har du – alternativt ditt företag – problem med någon annan typ av pumpanordning? En reparation kan vara nödvändig, men det kan också röra sig om behov av pumpservice. 

Alla slags pumpar, oavsett vilken typ och vilken funktion de har, behöver service och underhåll med jämna mellanrum. Alla komponenter behöver kontrolleras och testas, liksom att funktionen ännu håller måttet. Att utföra service på pumpar kan dock vara lättare sagt än gjort om man inte själv jobbar med pumpservice. Lyckligtvis finns det yrkesproffs att vända sig till – till exempel Pump & Pyrolysteknik AB som dels renoverar och servar pumpar i Örebro, men även på andra håll i landet. 

Pumpservice ger förbättrad funktion 

Precis som all annan typ av maskinell utrustning slits pumpar med åren och vart eftersom de används. Pumpar av bra kvalitet kan mycket väl hålla under många år, men det gäller under förutsättning att man inte slarvar med underhållet. Regelbunden pumpservice är ett mycket bra sätt att förbättra en pumps funktion och prestanda, precis som en fordonsservice är viktig för hur bilen fungerar.

Pumpservice kan utföras på alla slags pumpar. Somliga väljer att skjuta på det tills dess att något går sönder och att det då börjar märkas på funktionen, men man kan med fördel se till att göra det regelbundet i syfte att förekomma eventuella driftfel. 

En pump som servas noggrant och regelbundet fungerar oftast bättre och håller dessutom längre. 

Hur mycket kostar en pumpservice?

På den här frågan finns förstås inget entydigt svar. Det beror helt enkelt på vilken typ av pump det gäller och hur pass omfattande service som behövs. Innan du anlitar någon för en professionell pumpservice kan du alltid be om offerter från olika firmor för att kunna jämföra både pris och tjänst. 

Fler nyheter