Sjukförsäkring som ger trygghet hos afaforsakring.se

02 juni 2022 Jenny Olsson

editorial

Vi köper försäkringar för många olika ändamål som bilen, sommarstugan, våra husdjur, elektronik och mycket annat men något som lätt glöms bort är att skaffa en sjukförsäkring åt sig själv. Många har olycksfallsförsäkringar om en olycka skulle inträffa men det är annat. Sjukförsäkringen kan nämligen täcka upp inkomstbortfallet om du skulle bli långvarigt sjuk eller om du till exempel är mammaledig och erhåller ersättning från försäkringskassan.

Under det första tiden som man är sjuk får man 80 procent av sin inkomst av försäkringskassan men resterande 20 procent står man alltså utan. När man har varit sjukskriven en längre tid minskar ersättningen från försäkringskassan ner till 70 procent.  Men med en sjukförsäkring kan man till stor det fylla glappet. 

Sjukförsäkring

Få högre inkomst under din sjukskrivning 

afaforsakring.se är ett försäkringsbolag där man kan teckna denna typ av sjukförsäkring. Beroende på om man är privat, kooperativt eller till exempel kommunalt anställd ska man ha visst många sjukdagar innan man kan söka ersättningen.

Om du har rätt till ersättning och är sjukskriven under längre tid har du rätt att få den upp till den 360:e sjukdagen. Försäkringen betalar inte ut så du får hela din ordinarie lön men när du får 80 procent i sjuklön av försäkringskassan betalar försäkringen ut 12,5% av de pengar försäkringskassan betalar ut, vilket ändå gör att du höjer din inkomst mycket under sjukperioden. För många kan det tära mycket på ekonomin att vara sjukskriven under en längre tid och därför är en sjukförsäkring en stor trygghet för många.

Det kan vara mycket värt att lägga pengar på en sådan här försäkring, ifall olycka eller sjukdom skulle uppstå och du blir långvarigt sjukskriven. Även om det inte låter så mycket att få 12,5% av en lön så är det mycket om man är sjukskriven under lång tid. Kika in till Afa Försäkring och se vad de kan erbjuda dig. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://visstedu.se/

https://aktiv-fritid.se/

https://din-fritid.se/

https://familjehobby.se/

https://fritid-natur.se/

https://fritidsbloggaren.se/

https://hobby-bloggaren.se/

https://hobby-fritid.se/

https://hobbyknep.se/

https://hobbymannen.se/

https://hobbyochfritid.se/

https://hobbyposten.se/

https://vimedhobby.se/

Fler nyheter