Slackers har flera produkter som passar utomhuslek för hela familjen

17 oktober 2021 Cecilia Olsson

advertorial

Det finns massor av roliga utomhusaktiviteter som kan vara utvecklande och underhållande för både barn och vuxna. Redan i ung ålder är det viktigt att träna upp balans och motorik, något som kan göras med olika aktiviteter som är både nyttiga och roliga på samma gång. En sådan aktivitet är att gå på Slackline, en bred och solid balanslina som man spänner upp mellan två träd eller dylikt för att sedan öva på att gå fram och tillbaka. Hos Lekakademin hittar man Slackline och andra roliga ”leksaker” från Slackers.

Vad är en Slackline bra för?

Förutom att det kan vara både roligt och spännande att gå på Slackline så tränar man dessutom styrka, motorik och balans när man går på den. Det är en perfekt aktivitet att göra tillsammans med hela familjen ute i den friska luften, det gör det även till en mycket social aktivitet. Eftersom man själv väljer hur högt linan ska sitta ovanför marken så kan man anpassa den så att de yngre barnen också kan vara med utan att det blir farligt eller läskigt. 

Det går att fortsätta utvecklas på linan 

Kommer man till punkten att det börjar kännas för enkelt att bara gå fram och tillbaka så kan man börja utmana sig själv eller sitt barn. Det kan man göra genom att till exempel vända mitt på linan, sätta sig ner på linan från stående, balansera på ett ben eller någon annan rörelse som gör aktiviteten mer utmanande. 

Ett komplett set

Hos Lekakademin finns ett set från Slackers som innehåller en Slackline på 15 meter, anordning för att enkelt kunna spänna linan samt en hjälplina. Hjälplinan används för snabb och säker inlärning av de första stegen på en Slackline och den spänns upp i grepphöjd ovanför Slacklinen. Spänner man sin Slackline mellan två träd så finns det även träskydd från Slackers i Lekakademins sortiment, det säkerställer att man inte skadar barken på träden när man tränar på sin Slackline. 

Fler nyheter