Sockervax är nutidens hårborttagningsmedel

17 juli 2019 jonas olsson
Sockervax är nutidens hårborttagningsmedel

Skönhetsindustrin väljer allt mera det ekologiska framför det kemiska och utvecklar hållbara och skonsamma produkter för både miljö och kunder. Det är trendigt att ta hand om både sig själv och planeten genom att vara medveten när man väljer skönhetsprodukter. Kundkretsen är på ständig jakt efter det senaste och allra bästa inom hudvård och hårborttagning som inte skadar naturen och är snäll mot huden.

 

 

Trendigt och miljövänligt

En ny och miljövänlig trend bland skönhetsbutikerna är sockervaxförsäljning. Vaxet är ekologiskt framställt ända ifrån odlingssättet av betorna och är därför en väldigt ren produkt. Vaxet görs dessutom med så lite vatten som möjligt för att spara på jordens resurser och med tankesättet att alla människor inte har tillgång till rent vatten överhuvudtaget. Varför använda mer än vi behöver?

 

 

Enkelt och snällt mot huden

Sockervax är lekande lätt att använda. Tack vare avsaknaden av bekämpningsmedel i vaxets ingredienser och den ekologiska framställningen, som ger den renaste av produkter, är sockervax väldigt snällt mot huden. Vaxet peelar utan att ta i för mycket och lämnar huden len och full av lyster. Och lämnar inga klistriga spår, svåra att torka bort,  som vanligt vax gör. Med den nya tekniken kommer man enklare åt hår på små områden och efter tre sessioner är allt hår borttaget och kommer att växa ut jämnare, vilket gör nästa vaxning enklare. Det finns utvecklande kurser för att lära sig allt om denna banbrytande vaxningsteknik, som är enklare och mer effektiv än det standardvax som finns på marknaden.

 

Mindre avfall med en drygare produkt

Eftersom man inte heller behöver använda de klassiska remsorna om man har sockervax minskas avfallet markant. En klump sockervax håller länge och går inte åt i lika stora mängder som traditionellt vax. Det är alltså en dryg skönhetsprodukt för borttagning av kroppsbehåring som är snäll mot både hud och miljö. Ett modernt alternativ, helt enkelt.

Fler nyheter