Susa nerför backarna på larvfötter från pistmaskin.net

31 maj 2021 patrick pettersson

Är du en av alla dem som tycker att det är något speciellt med att susa nerför snöiga backar i vackra skidlandskap? Där snötäckta granar står som stolta beskyddare som ser på när liftarna sakta för skidåkare uppför backen. Vinden i håret, knastret under skidorna och den härliga känslan när du får in den där perfekta rytmen. Veckan som alltid är för kort och som lämnar dig längtandes efter nästa vinter och nästa skidresa.

Men tänk om du hade kunnat åka skidor varje dag en hel vinter? Hade inte det varit en komplett dröm? Det är en dröm som du kan få göra verklighet av, om du vill. För det finns möjlighet att arbeta på skidorter under vintrarna med sådana arbeten som liftvärd eller förare av pistmaskin. Och om du jobbar med att köra pistmaskin kan du ju få äran att susa nerför backarna under arbetstid, även om det kommer att ske när backarna är stängda för åkare.

 

 

En stabil maskin

Pistmaskinerna är de maskiner som sprider ut och jämnar till snön så att du kan åka skidor utför på ett bra sätt. Kanske har du sett det där mönstret som kallas för manchester? De där ränderna som du kan se på morgonen i skidbacken, innan det blivit alltför mycket uppkört. Ränderna kommer efter pistmaskinen och skapar en perfekt yta för dig att åka skidor på. Utan dem hade det varit lite mer utmanande att ta dig nerför alla backarna.

De rejäla pistmaskinerna kan du se röra sig upp och nerför backarna på sena kvällar. Är du nyfiken och vill veta lite mer? Då kan du gå in på pistmaskin.net:s hemsida med adressen https://www.pistmaskin.net/. Kanske vill du veta hur man gör när man pistar, eller så vill du se lite närmare på hur maskinerna ser ut och hur de fungerar. 

Fler nyheter