Ta hand om dina tänder

08 maj 2019 jonas olsson
Ta hand om dina tänder

En god tandhälsa är viktig för vårt fysiska och mentala välmående. En dålig tandhälsa medför ofta svajande humör och problem att äta. Problem att äta kan på kort sikt leda till trötthet och på lång sikt till näringsbrister. För att hålla en god tandhälsa är det viktigt att du utför din egenvård på ett optimalt sätt och söker vård i tid. Du vet säkert om att du ska borsta tänderna i minst två minuter med två centimeter tandkräm på tandborsten, två gånger om dagen. Men vet du vad du ska göra om du drabbas av en specifik sjukdom eller åkomma?

 

Utvärdering av din egenvård

Att besöka tandläkaren regelbundet bör vara en självklarhet för alla. Regelbundna tandläkarbesök innebär att du regelbundet får en utvärdering på din egenvård för att veta om du sköter din tandhälsa på ett optimalt sätt. Regelbundna tandläkarbesök innebär att du får en utvärdering på tandhälsan för att möjliggöra att åtgärda åkommor i tid innan de förvärras.

Tandläkarbesök innebär vanligen att du får tips och råd om hur du kan underlätta men ändå förbättra din egenvård. Allt detta bör vara en självklarhet för varje person, men det är inte det. Många gruvar sig för att boka tid hos tandläkaren om det inte är något märkbart fel. Andra väljer att inte boka så länge det märkbara felet är lättare att leva med än vad tandläkarbesöket är mentalt för individen. Många får ångest inför ett bokat tandläkarbesök, ibland i den mån att de avbokar hela besöket.

 

För den tandläkarrädda

Att som tandläkarrädd uppleva att någon ser, hör och förstår sig på oron kan betyda mycket. Det finns en tandläkare i Kista, Barkarbystad Dental AB, som erbjuder den tandläkarrädda speciell behandling. Den speciella behandlingen börjar med ett förberedande besök. Det förberedande besöket går ut på att kartlägga vad som orsakar oro hos den tandläkarrädda individen, samt att göra en individuell behandlingsplan utifrån detta.

Fler nyheter