Takläggare i Stockholm

31 maj 2021 patrick pettersson

Funderar ni på om det börjar bli dags att lägga om taket? Eftersom man inte dagligen undersöker taket kan det vara svårt att bedöma skicket och när det behöver bytas. Ett tips kan vara att fotografera taket när man gör den årliga besiktningen. Genom att jämföra bilden med förra årets bild brukar man tydligare se förändringar och även upptäcka fel. 

Ett tak ska också besiktigas och undersökas från insidan och uppe på vinden brukar man lättare kunna upptäcka om fukt tar sig in. Enklast är faktiskt att göra detta då det regnar ute, eftersom man då många gånger tydligt kan se om det bildas fuktfläckar. Känner man sig osäker eller kanske tycker att det är både svårt och lite läskigt att klättra på ett tak för att besiktiga det, kan man ta hjälp av en takläggare. 

 

Låt takläggaren besiktiga taket

En skicklig takläggare kan bedöma när det är dags att lägga om taket, men också komma med förslag på förbättringar och underhåll som gör att taket håller lite till. Det blir också lättare att planera för takbytet och kostnaden kommer heller inte som en överraskning.

Ibland vill man även byta taktyp, även om man oftast lägger samma slags material som tidigare. En takläggare kan undersöka huset och ta reda på om det går att byta taktyp. Tegel kräver exempelvis en viss taklutning för att kunna leda bort regnvattnet effektivt. Takpannor är också ganska tunga och det är inte alla hus som klarar att bära upp tyngden.

Det är inte alltid lätt att hitta en bra takläggare men ett sätt kan vara att fråga grannarna om tips. Man kan också söka på nätet och ta in referenser i samband med att man begär in offerter. En seriös och duktig takläggare i Stockholm lämnar också garanti på taket och använder sig bara av kvalitativt takmaterial.

Fler nyheter