Transportera husdjuret på bästa sätt med en hundbur anpassad för bil

07 juli 2021 Cecilia Olsson

Som hundägare vill man gärna kunna ta med sitt älskade husdjur på så mycket som möjligt. Man får inte heller lämna sin hund ensam hemma mer än fem timmar i sträck och den ska rastas minst var sjätte timme. Detta är riktlinjer från Jordbruksverket, men det är viktigt att ta hänsyn till att hundar, precis som människor, har olika behov. Vissa kan därmed ha behov av att rastas oftare och hundvalpar kan inte heller vara ensamma lika länge som en vuxen hund. Enligt Jordbruksverket finns det även regler för hur man får transportera en hund i bil. 

Det är viktigt att hunden sitter säkert och mår bra under resan

För att hunden på ett säkert sätt ska kunna följa med i bilen, vare sig det handlar om långa eller korta resor, så får man aldrig ha hunden lös. Det är viktigt att hunden är säkrad vid inbromsning, det kan man åstadkomma genom att använda transportbur, lastgaller eller säkerhets­bälte som är anpassat för hundar. Det är också viktigt att se till så att hunden kan stå upp och ligga ner på ett bekvämt sätt och man bör kunna ha god uppsikt under hela resan för att säkerställa att hunden mår bra. 

Skaffa en transportbur till hunden för att underlätta resor

Åker man ofta på resor i bilen med sin hund så kan det vara värt att skaffa en transportbur som man alltid kan ha i kombiutrymmet. På https://billiga-hundburar.se/hundburar-til-en-hund.html hittar man ett brett utbud av hundburar för olika bilmodeller och hundraser. Man hittar stora burar, små burar och transportburar som optimerar utrymmet i bagagerummet, samtliga burar har såklart fokus på säkerhet.

Billiga-Hundburar.se har dessutom sett till att pressa priserna genom att de endast säljer produkterna online direkt från lagret samt har lagt ner mycket tid på att finna de bästa leverantörerna. Det gör att man kan få riktigt bra hundburar till förmånliga priser.

Fler nyheter