Utmana släkt och vänner på Spikeball i sommar

28 december 2021 Cecilia Olsson

editorial

Under sommaren är det väldigt härligt att vistas utomhus och bara slappa eller utöva diverse aktiviteter. Det finns mängder av roliga spel och lekar som man kan ha tillgängligt i sin trädgård, som till exempel Spikeball. Spikeball är ett roligt och utmanande spel som inte kräver mer än ett nät och en boll. För att blir riktigt duktig så krävs dock en hel del träning.

Hur spelar man Spikeball?

Reglerna till Spikeball är väldigt enkla, men det krävs som sagt en hel del träning för att verkligen behärska spelet, något som dock kan göra det extra spännande. Det vanligaste är att man spelar Spikeball två mot två och målet är att samla poäng genom att det andra laget missar bollen. Ett set vinns av laget som först får det angivna antalet poäng (vanligtvis 15 eller 21), men varje set måste vinnas med 2 poäng så står det 14-14 eller 20-20 så fortsätter spelet tills ett lag tar ledningen med två poäng.

image

För att stå som vinnare ska man ta hem två set (eller det antal set man kommit fram till innan spelet börjat). När spelet startar så står de två lagen på varsin sida nätet och det lag som börjar servar bollen ned i nätet till motståndarlaget. Nu ska motståndarlaget ta bollen och studsa den ner i nätet igen och sedan går det fram och tillbaka till dess att ett lag tappar bollen. Det är också tillåtet att passa bollen mellan varandra i laget två gånger innan bollen måste studsas ner i nätet. 

Beställ din alldeles egna Spikeball utrustning online

Vill man prova detta underhållande trädgårdsspel så hittar man det till bra pris på https://dingadget.se/spikeball-spel-med-3-bollar. I setet man får om man beställer Spikeball från DinGadget.se så ingår även två extra bollar samt en förvaringspåse så att man enkelt kan ta med sig spelet dit man ska. 

Fler nyheter