Gasspis vs elspis

22 juni 2019 jonas olsson
Gasspis vs elspis

Att byta ut sin traditionella elspis mot en gasspis kan innebära många fördelar. En gasspis blir fort varm vilket sparar tid för dig som lagar mat på spisen, och den kan ge en väldigt hög temperatur vilket krävs vid viss matlagning. Många professionella kockar föredrar gasspisen till stor del på grund av dess snabba effekt vid temperaturreglering under matlagningen. En gasspis är inte beroende av ström, vilket innebär att du kan laga mat även vid strömavbrott. En gasspis svalnar dessutom relativt fort, om du har småbarn hemma är detta en fördel eftersom det inte kräver samma passning av barnen mot den varma spisen efter matlagning. Bor du i till exempel Stockholm har du dessutom ständig tillgång till gas på grund av stadsgasledningen som täcker in en stor del av Stockholm, Solna och Sundbyberg med dess ca 50 mil långa gasledning. En gasspis hjälper dig att spara både tid och el.

Gasen till gasspisen

En gasspis kräver speciell gasservice. Den gas som används i Stockholm är stadsgas som framförallt består av metan och luft, men även ämnen som gör att människan ska kunna känna lukten av stadsgasen vid ett eventuellt läckage. Det finns företag som inriktar sig på gasservice Stockholm med allt från reparation och underhåll av befintliga gasledningar, till att dra om ledningar samt installera och reparera gasspisar. Detta kräver kunskap och erfarenhet av leverantören för att undvika läckage av gas och minimera debiterbar arbetstid hos dig.

 

Val av gasspis

Precis som med elspisar, så finns även gasspisar med olika funktioner och prisklasser. I valet av gasspis kan därför rekommenderas att du kontaktar återförsäljare av gasspisar för att komma fram till vilken gasspis som passar dig. Du kan då framföra dina krav och önskemål till återförsäljaren, som hjälper dig att hitta den gasspisen som passar dina behov bäst utifrån den budget som du har att avvara för detta ändamål.

Fler nyheter