Sök akuttandvård vid Odenplan

14 september 2020 patrick pettersson

Det är lätt hänt att man råkar trilla eller på annat sätt slå i munnen. Och skador på munnen och området däromkring är också bland de vanligaste inom många sporter. Det kan bli skador som endast gör att läpparna svullnar upp. Men ibland kan det även påverka tänder och tandkött.

Om det händer så kan man bli tvungen att försöka hitta någon som utför akuttandvård. Det kan vara för att skadan sker efter ordinarie arbetstid. Men det kan också vara för att skadan är så pass akut att den måste åtgärdas så fort som möjligt. Och då kanske inte ordinarie tandläkare har tid eftersom andra patienter är bokade.

 

En snabb åtgärd

Vid vissa skador kan det vara viktigt att man snabbt får vård. Akuttandvård Odenplan på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/ får dagligen in patienter som har skador som inte kan vänta till nästa dag. Det kan bero på att smärtorna är så pass höga att man behöver få medicinering. Men det kan även vara en skada som måste åtgärdas direkt.

Tänder som går av så att de skär in i kinder eller tunga kan snabbt skapa djupa sår som blöder mycket. Det kan även vara en tand som slagits lös men som fortfarande hänger kvar och irriterar. Eller så kan det vara skador på endast tandköttet som blöder ymnigt och behöver sys.

 

 

Helt eller delvis

Vissa skador kan man direkt åtgärda så att patienten inte behöver återkomma. Eller så att återbesöket kan vänta några veckor eller längre. Men andra skador hinner man inte snabbt åtgärda utan istället får man göra en provisorisk lagning.

Men det kan även vara så att man vill ha tillbaka patienten så fort som möjligt av andra orsaker. Kanske är skadan av en sådan art att man inte ordentligt kan se vad som behöver åtgärdas vid besöket. Ytterligare undersökningar kan då krävas.

Fler nyheter