Fånga våren med kameran

11 maj 2020 Mikael Barani

Äntligen är våren här. Okej, det blev en liten avstickare tillbaka till någon sorts höstläge med regn och kalla vindar, men på det stora hela är det ofta rätt soligt ute. Det betyder att det är perfekt läge för att ta en tur ut till alla de natursköna områden som finns i vårt fantastiska land. 
Att bara sätta sig i bilen och åka ut till ett naturskyddsområde kan bli en underbar upplevelse.

Speciellt om man gör det med några av sina nära och kära. Eller egentligen – varför inte bara åka ut själv och upptäcka omgivningarna alldeles alena. Det är ju nu flora och fauna tar i från tårna för att visa upp sig från sin allra vackraste sida. Det passar med andra ord kallades utmärkt att ta med sig sitt kamerastativ och sin mobiltelefon för att ta svepande vackra bilder och filmer av landskapet.

För det är som sagt just nu som Sverige är som vackrast. Visst, sommaren har sin fantastiska värme och sitt ljus men det är nu allting står i beredskap att slå ut i full blom. Tillsammans med det naturliga kvällsljuset under våren, det som bär med sig löftet om ljus och värme, så blir det en väldigt speciell stämning i bilderna.
Det är nästan som om att man kan ta på den där känslan av förväntan inför sommaren. När allt, och alla, bara laddar och laddar inför det som komma skall. Det är just därför just den här årstiden gör sig så bra på bild.

Avslutningsvis: Inte för att vara den som är den, men precis som Tomas Ledin sjöng så det så att sommaren är kort. Det mesta riskerar också att faktiskt regna bort. Så det är redan nu som man ska ta för sig. Visst kan man råka ut för en skvätt regn, men vad gör det i det stora hela?

Fler nyheter