Satsa på dubbel altandörr

24 februari 2021 william eriksson

Alla som någonsin försökt åla sig ut sidledes med kaffebrickan på altanen vet att en enkel altandörr inte alltid är bäst. Alla som försökt få in utemöblerna utan att krascha glasrutor likaså. Ibland är en altandörr helt enkelt inte nog. Du behöver en dubbel altandörr.

Altanen är platsen där vi älskar att leva vårt liv så fort temperaturerna tillåter det. Där blommar vi ut och möblerar ofta i en annan stil än den vi väljer inne i huset. Mer blommigt, mer korgmöbler och soffor och fåtöljer med generösa mått. De större blomkrukorna som inte husdjur och ungar kan välta så lätt.

 

Det större och bättre alternativet

Sett inifrån så ger en dubbel altandörr en helt annan tillgång till din altan. Den bidrar till att integrera miljön inomhus och utomhus. Med en dubbel altandörr suddar man lite på gränsen och låter trädgård och altan komma lite närmare vardagsrummet.

Man skapar större ytor för umgänge och kan på ett helt nytt sätt skapa en enhet. Sommarkvällens dofter av nyklippt gräs och kaprifol tillåts nästla sig in i huset. Ska man vara krass och praktisk får man också helt andra möjligheter att flytta saker i båda riktningarna. Tvätt och trädgårdsprodukter får fri rörlighet.

 

 

Nya altandörrar är säkrare och bättre

Antagligen har du redan snuddat vid tanken att din altandörr borde vara bättre inbrottssäkrad. Med en dubbel altandörr av modernt snitt kommer det automatiskt. Samtidigt ska vi inte heller glömma det ökade ljusinsläpp en dubbel altandörr ger. Moderna dörrar har också bättre u-värden vilket betyder att du minskar hemmets värmeförluster och sparar på värmekostnaderna.

Dubbla altandörrar finns i en stor mängd modeller och du kommer utan tvivel att finna någon som passar ditt hem, din smak och din plånbok. Du kommer aldrig någonsin att ångra att du gjort övergången mellan hus och altan mer generös.

Fler nyheter